SIMS3 Hakkında
Bilmeniz
Gereken Her
Şey!

SIMS3'E Başlarken: Bilmeniz Gereken Ipuçları

01.

SIMS3 Hedefinizi Belirleyin

SIMS3’teki amacınız nedir? Tesis genelinde kirletici maddeyi mi izliyorsunuz? Ofis ortamında baş ağrılarını takip ediyor ve olası nedenlerini mi değerlendiriyorsunuz? Koku sorunu yaratan kaçak bir emisyonu mu takip ediyorsunuz? SIMS3 tüm bunlar ve daha fazlası konusunda size yardımcı olabilir. İstediğiniz sonucu belirlemek, platformumuzda gezinmenin ilk adımıdır.

02.

Tesisinizi Özelleştirin

Tesisinizin nasıl yönetilmesini istiyorsunuz? Ağınızda SIMS3’ü sizinle birlikte kullanacak başka çalışanlarınız var mı? Hassas materyallere erişimlerinin olmadığından emin olmak için kullanıcı izinleri oluşturmanız gerekebilir. Ayarlar sayfasına, ardından kullanıcı ayarlarına gidin ve her ekip üyesinin rollerini ve gereksinimlerini belirleyin. Tamamlandığında ana harita görünümüne gidin, gruplar oluşturun ve ekipmanı gerektiği gibi taşıyın.

03.

Alarmları Yapılandır

Ekipmanınız alarm gerektiriyor mu? Tehlikeli kimyasalları izliyor musunuz? Gerçekleşmiş olabilecek herhangi bir aşımı belirten bir e-posta bildirimi almak ister misiniz? Sensörlerinize alarm uygulamak iyi bir fikir olabilir! Bunu yapmak için ayarlara ve ardından alarmlara gidin. İlk alarmınızı kurmanıza yardımcı olmak için aşağıda bir özet derledik!

04.

AQI Eşiklerinizi Ayarlayın

AQI Eşikleriniz OSHA, ASHRAE, AGCIH, NIOSH, CDC ve EPA’dan gelen veriler kullanılarak önceden ayarlanmıştır. SIMS3 ayarlar modülündeki AQI Eşikleri sayfasını ziyaret ederseniz bunları manuel olarak kendiniz ayarlayabilirsiniz. Varsayılan AQI ayarlarınızı geri yüklemek için destek ekibimizle iletişime geçin.

05.

Haritanızı Genişletin!

Harita modülü genel deneyiminizi geliştirecek çeşitli özelliklerle donatılmıştır. Herhangi bir konuma sağ tıklamak, bir emisyon kaynağı eklemek ve bir duman oluşturmak, koku şikayetleri gibi olayları eklemek, tüm hassas alıcıları etiketlemek ve daha fazlasını içeren (ancak bunlarla sınırlı olmayan) çeşitli seçenekleri tetikleyecektir.

Alarm Ayarlama Kılavuzu

İlk ekipman alarmınızı kurarak SIMS3’ü kullanmaya başlayın! Bunu yapmak için aşağıdaki kolay adım adım görsel kılavuzu izleyin.

01: Erişim Alarmları

Soldaki menüde Ayarlar'a tıklayın, ardından ekranın sağ üst köşesindeki menüden Alarm tetikleyicilerini seçin.

02: Yeni Alarm Ekle

Alarm tetikleme sayfasının sağ üst köşesindeki "Yeni Ekle" düğmesine gidin ve tıklayın.

03: Formu Doldurun

Ekranın sol tarafında bir form belirir. Alanların her birinin ne anlama geldiğine dair hızlı bir başlangıç ​​için aşağıya bakın!

04: Kaydet...Ve Bekleyin!

Alarm tetiklendiğinde e-posta ve uygulama içi bilgilendirilirsiniz.

Yeni Bir Alarm Kuralı Oluşturun: Panel Seçeneklerini
ve Ne Anlama Geldiklerini Kaydırın

Faktör: Oluşturduğunuz alarmın kapsamını ifade eder. Alarm tesis çapında mı olmalı? Belirli bir birim veya Grup için mi olmalı? 

Etiket: Yukarıda seçmiş olduğunuz faktöre göre belirli bir grubu/birimi/tesisi etiketlemenizi sağlar. Faktör olarak ‘Tümü’ seçeneğini seçtiyseniz, bunu doldurmanıza gerek yoktur. 

Sensör Adı: Alarm oluşturmak istediğiniz sensörün adı. Bu bir açılır menüdür.

Durum: Alarmın kendisi tetiklenir. İlk seçim kutusu, alarmın sağına girdiğiniz değerden daha büyük veya daha düşük bir değerde mi tetikleneceğini seçmenizi sağlar.

Tetikleyici: Alarmın ne sıklıkta tetiklenmesini istediğinizi ayarlayarak alarm hassasiyetini ayarlamanıza olanak tanır. Herhangi bir aşımın size bildirilmesini istiyorsanız 1 üzerinden 1 olarak ayarlayın.

Frekans: Alarmın ne sıklıkla tetiklenmesini istiyorsunuz? 5 dakikadan 12 saate kadar ayarlanabilir. 

Kullanıcı E-posta Listesi: Alarmın kime bildirilmesini istediğinizi belirtmek için listeden kayıtlı bir e-posta veya e-posta grubu seçin.

Kaydet veya İptal: İptal, yeni bir alarm oluşturma penceresini kapatır, kaydet onu alarm tetikleyici listesine yerleştirir. Kaydedildikten sonra kullanıcı, oluşturulan alarmı istediği zaman düzenleyebilir.

AQI Eşiklerini Ayarlama

İlk ekipman alarmınızı kurarak SIMS3’ü kullanmaya başlayın! Bunu yapmak için aşağıdaki kolay adım adım görsel kılavuzu izleyin.

01: AQI Ayarlarına Erişim

Soldaki menüde Ayarlar'a tıklayın, ardından ekranın sağ üst köşesindeki menüden AQI ayarlarını seçin.

02: Filtreleri Uygula

Ayarlamak istediğiniz sensörü bulmakta zorluk yaşıyorsanız bulmak için sol taraftaki filtreleri kullanın!

03: Düzenle'ye Tıklayın

Sensörünüzü bulduktan sonra değiştirmek için AQI grafiğinin sağındaki düzenle düğmesine sağ tıklayın.

04: Alanları Değiştirin

Düzenle'ye tıklamak, seçtiğiniz sensör için tüm tavan değerlerini görüntüleyecektir. Değişikliklerinizi tamamladıktan sonra Kaydet'e tıklayın.

Emisyon Kaynaklarından Tüy Oluşturmak

Adım adım kılavuz, ilk tüyünüzü oluşturmanıza yardımcı olacaktır!

01: Haritaya Sağ Tıklayın

Kaynak haritada tanımlandıktan sonra üzerine sağ tıklayın ve "Yeni Emisyon Kaynağı" seçeneğini seçin.

02: Kaynak Türünü Seçin

Doğru kaynak türünü veya görsel olarak nasıl tanımlanacağını belirlemek için aşağıdaki farklı emisyon kaynağı duman türlerini inceleyin.

03: Tüm Alanları Doldurun

Kaydırmalı paneli yeteneklerinizin en iyisine göre doldurun. Her bölümün ne anlama gelebileceği hakkında daha fazla bilgi için lütfen aşağıda bulunan kaydırarak açılan panel bilgi kılavuzuna bakın.

04: Kaydet Ve Sonuçları Bekle

Tamamlandığında 'Kaydet'i tıklayın ve tüyünüzün görünmesini bekleyin. Not: Tüyler 10 dakikalık aralıklarla işlendiğinden görünmesi 10 dakika kadar sürebilir.

Farklı Emisyon Kaynağı Türleri

Nokta Kaynağı

Açık havaya (yerden en az 1 m yüksekte) çıkan bir duman yığınını, bacayı veya başka bir kaynağı izlemek istiyorsanız Nokta Kaynak izlemeyi kullanın. Not: Çıkış hızını, çıkış sıcaklığını, yığın çapını ve yüksekliğini bilmeniz gerekecektir.

Dairesel Kaynak

Dairesel şekilli bir alanı izlemeyi planlıyorsanız dairesel bir kaynak kullanın. Dairesel bir kaynak yerleştirmek için metin alanlarının altındaki "haritada çiz" seçeneğine tıklayın, ardından dairenin orta noktasına tıklayın ve alanı yakalamak için dışarı doğru sürükleyin.

Dikdörtgen Kaynak

Kareye benzer bir alanı izlemeyi planlıyorsanız dikdörtgen bir kaynak kullanın. Dikdörtgen bir kaynak yerleştirmek için metin alanlarının altındaki "haritada çiz" seçeneğine tıklayın, ardından izlemek istediğiniz alanın herhangi bir köşesine tıklayın. Saat yönünde hareket ederek kalan 3 köşeye tıklayın.

Yeni Bir Emisyon Kaynağı Oluşturun: Panel
Seçeneklerini ve Ne Anlama Geldiklerini Kaydırın

Ad: Emisyon kaynağının adını girin. Unutmayın, haritanızın sağ üst köşesindeki arama özelliği kullanılarak aranabilir olacaktır. 

Tesis: Belirli bir tesisi emisyon kaynağınıza etiketlemenizi sağlar. Plume yalnızca bu tesis içindeki öğeleri görüntülerken görüntülenecektir. 

Kaynak Türü: Tesisiniz için istediğiniz kaynak türünü seçin. Yukarıda veya buraya tıklayarak kaynak türlerine bakın .

İzleme Seçeneği: Kaynağı izleyen belirli bir biriminiz veya birimleriniz varsa Doğrudan’ı seçin. Yakında kaynaktan doğrudan etkilenmeyebilecek bir üniteniz varsa dolaylıyı seçin.

Sensör(ler)i Seçin: Kaynağı izleyen doğrudan veya dolaylı sensörü veya sensör grubunu seçin. Direct, farklı cihazlardan aynı türden birden fazla sensörü seçmenize olanak tanır. Dolaylı yalnızca birini seçmenize olanak tanır.

Konum Yoğunluğu: Emisyon kaynağınız kentsel veya kırsal bir konumda mı mevcut?

Enlem / Boylam: Konumun enlem ve boylamını manuel olarak ayarlayarak kaynağın konumuna ince ayar yapın.

Emisyon Hızı (g/s): Kaynağın emisyon hızı saniye başına gram cinsinden nedir?

Aktif mi: Kaynak şu anda aktif mi yoksa pasif mi?

Yığın Yüksekliği (Nokta Kaynağı): Baca/yığın ne kadar uzun?

Baca Çapı (Nokta Kaynak): Baca/bacanın çapı nedir?

Baca Çıkış Sıcaklığı (Nokta Kaynak): Bacadan çıkan emisyonların sıcaklığı nedir?

Çıkış Hızı (Nokta Kaynak): Yığından çıkan kimyasalın/kimyasalların hızı nedir? Bu, bir Scentroid Koku Uzmanının yardımını gerektirebilir

Yarıçap (Dairesel Alan Kaynağı): Dairesel alan kaynağının Yarıçapı nedir (dış halkadan merkeze olan mesafe)? Harita üzerinde çizdiyseniz bu alan otomatik olarak doldurulacaktır.

Haritada Çiz (Dairesel Alan Kaynağı): Dairesel alan kaynağını haritada çizmek için buna tıklayın. Seçildikten sonra kaynağın merkezinin konumuna tıklayın, daire istenen alanı kaplayana kadar tıklayıp basılı tutun.

Haritada Çiz (Dikdörtgen Alan Kaynağı):  Haritada dikdörtgen bir alan kaynağı çizmek için buna tıklayın. Seçildikten sonra köşelerden birinin konumuna tıklayın ve kalan 3 köşeyi seçmek için saat yönünde ilerleyin. Bunları saat yönünde seçmek gerekir, aksi takdirde kaynağın çizimi istenildiği gibi davranmayabilir.

Kaydet veya İptal Et:  Emisyon kaynağı ayarlarınızı seçmek için kaydet’e tıklayın veya emisyon kaynağı oluşturma ekranından çıkmak için iptal’e basın. 

Not: Tüyler 10 dakikalık aralıklarla işlendiğinden görünmesi 10 dakika kadar sürebilir.

SIMS3 Web Semineri

Scentroid ekibi, SIMS3 platformumuzu, birçok özelliği ve yeteneği de dahil olmak üzere derinlemesine tartışıyor.

SSS

Haritadaki herhangi bir konuma sağ tıklamanız yeterli! söz konusu harita konumu için size yeni bir koku olayı ekleme, hassas bir alıcı ekleme, yeni grup ekleme, yeni tesis ekleme ve hatta yeni bir emisyon kaynağı ekleme dahil olmak üzere bir dizi seçenek sunulacak!
Birçok ölçüm emisyon kaynağı hesaplamalarına dayandığından Scentroid ekibi, tüm emisyon kaynağı silme isteklerini info@antest.com adresine iletmenizi talep eder . Scentroid ekibi yakında kullanıcıların destek ekibiyle iletişime geçmeden bunları kaldırmasına izin verecek; gelecek güncellemede bu değişikliği göz önünde bulundurun!

Meteorolojik veriler, dünya çapındaki hükümet kaynakları, özel hizmetler, kişisel hava durumu istasyonları ve METAR, MADIS ve kendi PWS ağları dahil olmak üzere kamuya açık veriler dahil olmak üzere çeşitli veri kaynaklarından toplanır. Tahmin verileri, bunlarla sınırlı olmamak üzere NDFD, GFS ve NAM dahil olmak üzere çeşitli tahmin modellerinin bir karışımını kullanır.

 
Cihazlarınızda hava durumu sensörleri varsa dağılım modeli, kamu kaynakları yerine mevcut tesis içindeki ekipmanlardan gelen hava durumu verilerini seçecektir. Ayrıca, hava durumu verileri için tercih edilen kaynak olarak bir ekipmanı ayırmayı da seçebilirsiniz. Bu özellik henüz genel kullanıma sunulmamıştır ancak değişiklik yapmak için destek ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.
Hassas Alıcılar çocuklar, yaşlılar, astımlılar ve hava kirliliğine maruz kalma nedeniyle olumsuz sağlık sonuçları açısından yüksek risk altında olan diğer kişilerdir. Bu hassas alıcıların toplandığı yerler hassas alıcı yerleri olarak kabul edilir.
Emisyon kaynakları veya kaynak emisyonları, kirleticileri doğrudan veya dolaylı olarak dış atmosfere salan herhangi bir makine, ekipman, cihaz veya diğer nesne veya işlemi ifade eder.

Koku bulutu, koku moleküllerinin kaynaklarından ne zaman salındığını ve rüzgar akımlarıyla yer değiştirdiğini gösteren grafikli bir görüntüdür. Koku konsantrasyonu bir kokunun yaygınlığını gösterir. Koku duyusunu ölçmek için koku, bir algılama veya tanıma eşiğine kadar seyreltilir. Tespit eşiği, bir popülasyonun %50’sinin kokulu numune ile kokusuz referans numuneyi ayırt edebildiği durumdaki havadaki koku konsantrasyonudur.

 
Bakım alarmları Scentroid Ekipmanınız tarafından otomatik olarak oluşturulur! Sensörlerinizi, ekipman arızalarını, ısı veya nem uyarılarını ve daha fazlasını kalibre etme zamanı geldiğinde bilgilendirileceksiniz.
Veri Raporları, soldaki menü panelindeki raporları dışa aktar menü seçeneğine tıklanarak planlanabilir. Raporlar günlük, haftalık, iki haftalık, aylık, üç aylık veya yıllık olarak planlanabilir. Bu raporlar, seçilen veri dönemleri için ayrı ayrı sensör arızalarını içerir.
SIMS3, dağılım modellemesi için AERMOD’u kullanır. Her 10 dakikalık aralık için sistem, AERMOD’u kullanarak tesisteki tüm kaynaklardan dağılım modelini hesaplayacaktır. Daha sonra bu tahmin, modelimize ince ayar yapmak için bağlı SL50 veya CTAIR’ler kullanılarak ölçülen gerçek kirletici seviyeleriyle kontrol edilir. Bu, sistemin tesisteki tüm kaynakların emisyon oranlarını güncelleyebilmesini sağlar. Ayrıca sistem bu karşılaştırmayı olası bilinmeyen iç veya dış kaynakları tanımlamak için de kullanabilir!
SIMS algoritmamız, bulut cihazlarımızla kalibre edildiğinden ve yapay zekamız çeşitli karmaşık mantıksal hesaplamalar gerçekleştirdiğinden, hesaplamayı her 10 dakikada bir gerçekleştirir. Gelecekteki bir güncellemede, oluşturulduğunda anında bir tüy bırakacağız.
SIMS3 platformunuz kaydetmenize izin vermiyorsa bir giriş alanını kaçırıyor olabilirsiniz! Hiçbirinin geçersiz bir girişi belirtmek için kırmızıyla vurgulanmadığından veya boş bırakılmadığından emin olmak için gerekli metin kutularının her birine bakmayı deneyin. Bir metin kutusunu doldururken yardıma ihtiyacınız varsa lütfen destek ekibimizden yardım istemekten çekinmeyin!
HAYIR! Tüm geçmiş AQI okumaları zaman damgalıdır, bu nedenle AQI değişikliği veya ayarlaması sonrası raporlara gitmek size yalnızca tarih veya sonrasındaki ayarlamaları gösterecektir. Tarihsel okumalar aynı kalacak.
Kırmızıdan maviye renk, gaz konsantrasyonunu yüksekten düşüğe doğru gösterir. Kırmızı, veri setinin maksimum yoğunluğunu ifade eder. Şu anda üst aralık numarası için sensör türü başına maksimum algılama sınırını ve AQI’nin tehlikeli seviyesini kullanıyoruz.
Evet! “Zaman Çerçevesi Gezinme Çubuğu”nun sağında maksimum değeri girebileceğiniz 3 noktalı bir simge vardır. Bu, tüyün yeni ‘maksimum’ değerinizi temsil edecek şekilde yeniden çizilmesini sağlayacaktır.
Tüylerimiz 5km x 5km’lik bir ızgarada üretiliyor.
SIMS2’de yalnızca bir aya kadar olan verileri seçip analiz edebiliyordunuz. Ancak SIMS3’te 1 yıla kadar seçim yapabilirsiniz! Bulut tahminleri için geleceğe yönelik 48 saatlik tahminleri destekliyoruz.
Tesisiniz için doğru SIMS3 sürümünü kullanmıyor olabilirsiniz! Lütfen burada bulunan özellik listemizi inceleyin veya en kısa zamanda bir Scentroid Temsilcisine danışın.
Evet! SIMS3 her ikisi için de çalışır. AQSafe gibi iç ünitelerden gelen verilerin yanı sıra SL50 ve CTair gibi dış ünitelerden gelen bilgileri saklar ve görüntüler. Hatta kısa süre içinde mobil platformlarımız DR2000 ve US20’den verileri görüntüleyen bir özelliği uygulamaya koyacağız!